Alt for tidlig forudsigelse: Oscar 2017 – Bedste film

Jeg skal indrømme at jeg aldrig før har givet mig i kast med så tidlige forudsigelser. Primært fordi at chancen for at ramme rigtigt er mere end minimal. Ikke mange havde eksempelvis set Spotlight komme i maj sidste år. Lige nu har vi kun set en lille del af de film, der kan blive Oscar-aktuelle og kun meget få af den resterende del har trailere ude lige nu. Vi ved med andre ord ikke om filmene er gode eller ej.

Ikke desto mindre er det værd at kigge frem og se på hvilke film vi skal holde øje med resten af året. Jeg nøjes med bedste film og skuespilkategorierne, da det er de eneste hvor man kan lave et nogenlunde kvalificeret gæt på nuværende tidspunkt. Jeg tager dog ikke dem alle i ét indlæg, da det vil blive alt for langt. De fem kategorier får i stedet et indlæg hver og vi starter med bedste film.

De ti nominerede:

Manchester By the Sea
The Birth of a Nation
Silence
Snowden
The Founder
Sully
Lion
The Zookeeper’s Wife
Loving
Hail, Caesar

Lad os tage dem fra en ende af.

Manchester By the Sea

manchester-by-the-sea-sundance-2016

Det lille indie drama var det helt store hit på Sundance og med en november-premiere er den også kørt i stilling til at indtage scenen i Dolby Theatre til februar. Både Casey Affleck og Michelle Williams får ros for deres præstationer, så der skulle være støtte fra skuespillerne. Instruktøren Kenneth Lonergan har tidligere været nomineret for sine manuskripter på ‘You Can Count on Me’ og ‘Gangs of New York’, så der kunne også falde en manuskriptnominering af til ham.

The Birth of a Nation

the-birth-of-a-nation.26564.16612_BirthofaNation_still3_NateParker__byElliotDavis

Filmen vandt både juryens pris og publikumsprisen på Sundance og med en sort instruktør og historien om et slaveoprør burde det være den perfekte mulighed for akademiets medlemmer til at købe aflad for de seneste par års racedebat. Instruktør Nate Parker spiller hovedrollen og har også skrevet manuskriptet. Får han alle tre nomineringer bliver han den blot sjette person til at opnå dette….og den første sorte.

Silence

silence

Martin Scorsese skal man altid regne med i Oscarsammenhæng og som sædvanligt er der masser af hype omkring hans film. Historien foregår i det 17. Århundrede så kostumer og scenografi må være to oplagte kategorier for nomineringer. Filmen nåede ikke at blive klar til Cannes, men mon ikke den når med på nogle andre festivaler, så vi ikke skal vente helt til november med at finde ud af om den er god.

Snowden

snowden-1

Oliver Stones film om Edward Snowden skulle oprindeligt have været i biograferne sidste år, men er blevet skubbet en del gange indtil det nu ser ud til at den endelig får premiere til september. Filmen skulle oprindeligt have været vist på Cannes, men man besluttede at droppe Cannes for at satse på Award Season. Filmen har en meget stærk og Oscarvenlig rollebesætning og hvis Stone kan holde samfundskritikken på et udholdeligt niveau, så er der bestemt noget at komme efter.

The Founder

the founder

Historien om manden bag McDonald’s succes af manden bag ’The Blind Side’. Kort og præcist og lige i akademiets smag. Sådan virker det i hvert fald ud fra hvad vi ved lige nu. En premieredato i august er dog ikke et godt tegn, men et nostalgitrip om en amerikansk institution som vi alle kender, taler for dens chancer.

Sully

Sully

Ud af Clint Eastwoods sidste elleve film er det kun tre der ikke har formået at få en eneste Oscarnominering, hvilket må siges at være imponerende. Hvis han så laver en film om en vaskeægte helt (Pilot Chesley Sullenberger, der nødlandede et passagerfly i Hudsonfloden) og samtidig giver rollen til en af akademiets absolute favoritter (Tom Hanks), så kan det næsten ikke gå galt. Men indtil videre må vi vente til september med at finde ud af hvordan det er gået.

Lion

Lion

Rygter siger at Harvey Weinstein for alvor vil lægge kræfter i denne film, og så ved vi jo godt hvordan det plejer at gå. Filmen omhandler et indisk adoptivbarn (Dev Patel), der som voksen sætter alt ind på at finde sin biologiske familie. Filmen er en debut af instruktør Garth Davis, så det bliver samtidig spændende at se hvad han har at byde på. Men med Nicole Kidman og Rooney Mara på rollelisten bliver det i hvert fald ikke alt for fremmed for akademiets medlemmer.

The Zookeeper’s Wife

zookeeper

Ingen Oscar uden holocaust. Filmen byder på noget så udsædvanligt (i Oscarsammenhæng) som en kvindelig instruktør, Niki Caro (’Whale Rider’ og ’North Country’), så her er endnu en mulighed for akademiet til at vise, at de ikke blot nominerer gamle hvide mænd. Udover Jessica Chastain har filmen ikke de store stjerner på rollelisten, men med en december-premiere vil den ligge øverst i medlemmernes hukommelse.

Loving

loving-movie-2

En hvid mand og en sort kvinde, der bliver sat i fængsel i 1950’ernes USA, udelukkende fordi de har formastet sig til at gifte sig med hinanden. Det lyder som en godbid for akademiet. Især i disse #OscarsSoWhite tider, men om filmen reelt set kan noget finder vi snart ud af når den har premiere på Cannes. Filmen er instrueret af Jeff Nicholds (’Mud’ og ’Take Shelter’) og har Joel Edgerton, Ruth Negga og Michael Shannon på rollelisten. Den er indtil videre sat til en november-premiere, så mon ikke producerne regner med at den skal med på den røde løber? Men vi ved mere lige om lidt.

Hail, Caesar!

hail-caesar-hero

Selvom den fik lidt blandede anmeldelser så har den dog tre ting som akademiet kan lide: Coen-brødrene, masser af stjerner og et plot der handler om Hollywood. Den er nok med på et yderligt mandat, da det også kan være rigtig svært for en film med så tidlig en premieredato (Februar) at holde momentum helt til Oscar. Det er dog set før, senest med ’Grand Budapest Hotel’.

Boblere

Blandt boblerne finder vi Ang Lees krigskomedie ’Billy Lynn’s Long Halftime Walk’, Stephen Frears ’Florence Foster Jenkins’ (Med Meryl Streep), Denzel Washingtons ’Fences’, Robert Zemeckis’ ’Allied’, Jodie Fosters ’Money Monster’, Derek Cianfrances ’The Light Bewteen Oceans’, Dennis Villeneuves ’Story of Your Life’, Amma Asantes ’A United Kingdom’ og muscialen ’La La Land’ fra wonderboy Damien Chazalle (Whiplash)

Afmelding

Der er naturligvis rigtig mange andre i spil. Min umiddelbare liste tæller samlet set 29 film, men lige nu er det blot mildt kvalificerede gæt. Hvis du mener at der mangler nogle kandidater, så sig endelig til i kommentarerne.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s