5 kategorier som bestemt ikke er afgjort endnu

Selvom meget ser ud til at være afgjort i de store kategorier, så er der stadig en del steder, hvor der ser ud til at blive tæt kamp om Oscarstatuetterne. Selvfølgelig er der de tre kortfilmskategorier, men dem er der altid tvivl om. Jeg har fundet fem andre kategorier hvor det stadig er svært at forudsige hvem der vinder.

suicide-squad

1. Mandlige hovedrolle

Alt igennem de sidste mange måneder har peget på at Casey Affleck (Manchester by the Sea) skal vinde denne, men Denzel Washingtons (Fences) SAG-sejr fik sået tvivl hos en del eksperter. Hans sejr tror jeg dog mere skyldes at han ikke før i år har vundet SAG, men Denzel har ført en langt større kampagne og været mere synlig end Affleck, så han kan sagtens have charmeret nogle akademimedlemmer over i hans lejr. Jeg tror det bliver tæt, men at Affleck løber med Oscar.

2. Udenlandske film

Lige siden Cannes har det virket som en walk over for ’Toni Erdmann’, men det er der blevet ændret på i den sidste måneds tid. Først kom ’A Man Called Ove’ (En mand der hedder Ove) med imponerende salgstal i USA. For en udenlandsk film i hvert fald. Og derefter kom Trump ufrivilligt ’The Salesman’ til undsætning med sit indrejseforbud, som gør at filmens instruktør nu ikke kommer til ceremonien. ’The Salesman’ er blevet bannerfører for anti-Trump kampagnen ved Oscar og kan derfor snige sig med på podiet. Samtidig går der rygter om at ’Toni Erdmann’ ikke er blevet taget så godt imod af akademimedlemmerne. Jeg holder på ’Toni Erdmann’ lidt endnu, men da jeg først kan komme til at se ’The Salesman’ i morgen kan det meget vel være at jeg laver en sidste sekunds ændring i denne kategori.

3. Sminke

Alle tre nominerede i denne kategori har en realistisk chance for at hente en Oscar. Lige nu er der flest som spår at ’Star Trek Beyond’ vil vinde med dens mange rumvæsner. Jeg synes dog personligt at der er mere som peger på ’Suicide Squad’. For det første er havde ’Suicide Squad’ to nomineringer ved Make Up & Hair Stylists Guild Awards (MUHG), hvoraf den vandt den ene i kategorien ”period and/or character make up”. Den anden nominering havde den i kategorien ”special make up effects”, som dog blev vundet af netop ’Star Trek Beyond’. Jeg mener dog at det er bevis for at ’Suicide Squad’ har lidt bredere opbakning og jeg tror også at billederne af Jared Letos Joker og Margot Robbies Harley Quinn vil være de første der dukker op i hovedet på akademimedlemmerne, når de skal afgive deres stemme. Derudover har akademiet ikke en særlig forkærlighed for special effects make up i denne kategori, så det peger også nålen lidt mere over mod ’Suicide Squad’, da den kan mere end bare special effects. Netop derfor skal vi heller ikke afskrive svenskerne helt. Så vidt jeg er orienteret, var filmen ikke kvalificeret til MUHG og er derfor uden guild-nomineringer. Men jeg tror at det kan hjælpe at filmen er populær og at den højst sandsynligt ikke vinder i bedste udenlandske film. Det betyder at man kan stemme på den her, hvis man ikke stemmer på den i bedste udenlandske film. Det hjælper nok også at den er oppe imod to andre film, som der nok ikke er mange der nærer stærke følelser for.

4. Kostumer

Dette ligner lidt en uafgjort mellem ’La La Land’ og ’Jackie’. ’La La Land’ er den eneste vinder af guild-prisen (CDG) som er nomineret. Her tabte ’Jackie’ til ’Hidden Figures’ (som ikke er nomineret til Oscar) og der er mange der har kritiseret ’Jackie’ for primært at have haft en facitliste i form af Jackie Kennedys gennemfotograferede garderobe. Og dermed beskyldes filmen også for at mangle kreativitet, hvilket ’La La Land’ til gengæld har, da man har skulle skabe et helt særligt billede af Los Angeles. Jeg tror også at den sidste montage-sekvens i filmen hjælper til at gøre ’La La Land’ til en meget spinkel favorit. Det er i hvert fald den jeg holder på, men det vil ikke være en overraskelse hvis ’Jackie’ løber med sejren.

5. Lydredigering (Sound editing)

Jeg gemmer selvfølgelig det mest sexede til sidst.
’Hacksaw Ridge’ vandt to priser ved Motion Picture Sound Editors’ Golde Reel Awards (MPSE), mens ’La La Land’ tog en enkelt. Derfor er ’Hacksaw Ridge’ favorit, da krigsfilm også altid klarer sig godt i denne kategori, men de to lydpriser følges ofte ad og hvis ’La La Land’ virkelig er så populær blandt akademiets medlemmer som vi tror, så kan denne pris også ende hos Chazelles folk.

Se alle forudsigelser

Du kan se alle mine forudsigelser andre steder på bloggen, ligesom du kan finde en guide til Oscaropvarmning.

 

Reklamer

En tanke omkring “5 kategorier som bestemt ikke er afgjort endnu

  1. Pingback: 4 favoritter, som kan ende med en lang næse | Award Talk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s